natuur.koepel | beleid | natuurgebieden | publicaties | activiteiten | steunen/lid worden | sponsors | contact | privacy
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Inschrijven voor de nieuwsbrief
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Steun ons bij de aankoop van natuur in Zuid-West-Vlaanderen

Natuurpunt wil voor onze regio een rijke natuur behouden voor de toekomst. Om te wandelen of tot rust te komen of om de verbondenheid met de natuur te ervaren. En onze vrijwilligers in Zuid-West-Vlaanderen zijn bereid daar bijzondere inspanningen voor te doen. We kopen natuurgebieden in de regio aan en beheren ze zo optimaal mogelijk. Op die manier zorgen we voor meer en betere natuur in Zuid-West-Vlaanderen. Natuur met inhoud. Vol biodiversiteit.

In totaal kon Natuurpunt al bijna 70 ha natuurgebied in Zuid-West-Vlaanderen veiligstellen. Bovendien beheren de vrijwilligers van Natuurpunt nog 100 ha natuurgebied die in eigendom zijn van steden, gemeenten en andere partners. We maken echt wel het verschil dus!

Wil jij ook graag meehelpen aan het vrijwaren en veiligstellen van meer en betere natuur ‘van bie oes’? Dat kan! Doe mee en stort ook jouw bijdrage op ons regionaal Natuurfonds voor de ‘Natuur van bie oes’! Met jouw gift, legaat of schenking kunnen we verder met het beschermen van waardevolle stukken natuur. Ook in jouw buurt!

Overschrijven en storten kan op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt vzw met vermelding: Fonds Zuid-West-Vlaanderen - F-04015.
Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest toegestuurd en betaal je dus minder belastingen.

Alle info vind je in onderstaande folder 'Steun de aankoop van natuurgebieden in Zuid-West-Vlaanderen.'


Hoe lid worden?

Via Natuurpunt vzw

Natuurpunt is dé vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Als lid van Natuurpunt ben je automatisch aangesloten bij de lokale afdeling in je gemeente en bij Natuur.koepel vzw. Zo draag je jouw steentje bij voor de natuur in Vlaanderen. Maar er zijn nog andere voordelen!
 • Welkomstpakket
  Als lid van Natuurpunt, ontvang je bij de verzending van het eerste Natuur.blad een welkomstpakket met een fiets- en wandelgids, een cd met vogelgeluiden, actuele folders, de Natuur.winkel-catalogus en veel meer...
 • Driemaandelijks Natuur.blad
  Vier maal per jaar ontvang je ons nationaal tijdschrift Natuur.blad , boordevol informatie over de natuur in Vlaanderen.
 • Korting in de Natuur.winkel en tal van andere winkels
  Natuurpunt heeft ook een winkel! Je vindt er wandel- en fietsgidsen, over verrekijkers tot vogelvoer. Kan je niet tot in Mechelen komen, dan kan je ook online winkelen op natuurpunt.be/winkel. We sturen je bestelling toe. Meer informatie over de andere winkels waar je korting krijgt vind je hier.
 • Klimop
  In Zuid-West-Vlaanderen geeft je lidmaatschap nog eens recht op een gratis abonnement op het kwartaalschrift Klimop. Het tijdschrift in kleur brengt informatie over natuur, milieu en landschap in Zuid-West-Vlaanderen.
Een gezinslidmaatschap kost 27 euro per jaar.

Via een lokale lidvereniging

Lid worden en ons tijdschrift Klimop ontvangen kan door zich aan te sluiten bij een van de deelnemende verenigingen, andere dan Natuurpunt. Bij sommige verenigingen krijg je automatisch Klimop, andere voorzien een combiformule. De lokale lidverenigingen vind je links in zijbar.

Rechtstreeks lid

Je kunt ook rechtstreeks lid worden van Natuur.koepel vzw door 10 € te storten op rekeningnummer BE45 7755 7540 1189, Natuurkoepel Zuid-West-Vlaanderen, Watermolenstraat 69B, 8500 Kortrijk.